Din kundvagn

     

Tusentals hemförbättringar från välkända
varumärken! Bonuspoäng på allt du handlar!

 

Sveavägen 31: 08-555 375 00

Öppettider: Klicka här!

Aktuellt
Våra varumärken
Produkter
Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
och få nyheter och erbjudanden från oss.

Våra butiker
Välkommen till vår butik!

Sveavägen 31, Stockholm:

Tel 08-555 375 00
E-post city@johnwall.se


Hela vårt sortiment finns tillgängligt här i vår Internetbutik.

För byten, reklamationer samt övriga ärenden; vänligen kontakta oss så hjälper vi dig!

SALTSTEN MED HÅLLARE i gruppen Husgeråd / Övriga Kökstillbehör hos John Wall, JW Stockholm AB (16400353)

Satake

SALTSTEN MED HÅLLARE

495:-
Saltsten med hållare
30x20x3cm
Lagerstatus:

Artikelnr:
16400353


Saltsten
Denna rosa saltsten härstammar från Himalayabergens hjärta. Bestående av 100 % naturligt kristallsalt från över 180 miljoner år sedan. Stenen helt naturlig och utan kemikalier eller andra tillsatser. Saltstenen från Himalaya ger dina rätter en utsökt ”salt touch”! Dessutom använder du mindre salt än när du kryddar måltiden själv. Det finns flera olika sätt att använda saltstenen, för alla tempererade serveringar eller tillagningar.

  • Material: Himalayasalt
  • Mått: 30x20x3 cm
  • Fabrikat: Satake


Laga mat med saltstenen
En uppvärmd saltsten kan användas vid matbordet för att tillaga små fisk- eller köttbitar. För större bitar kan saltstenen användas i eller på värmekällan direkt.
Saltstenen kan värmas på olika sätt och håller temperaturen i ca 20 minuter.

  • BBQ/gasgrill
    Starta uppvärmning av saltstenen med låg temperatur. Efter 30 minuter kan värmen ökas och efter ca 45 minuter är stenen redo att användas.
  • Ugn
    Saltstenen kan även användas i ugn men den får inte vara förvärmd, då risken finns att saltstenen spricker. Öka värmen till 60°C, och höj sedan temperaturen var 20:e minut under 1 timme. Max temp: 180°C.

Nedkyld Saltsten
Placera saltstenen i frysen och efter ungefär 30 minuter är den redo att serveras på t ex carpaccio, sushi eller sashimi. Även kalla efterrätter fungerar utmärkt att serveras på en nedkyld saltsten.

Skötsel
Efter att saltstenen svalnat, ska den sköljas och torkas noggrant. På grund av saltets antibakteriella egenskaper behövs inget rengöringsmedel. För mycket vatten orsakar växande sprickor i stenen och ska därför aldrig placeras i diskmaskin. Låt saltstenen torka noga innan nästa användning (ca 24h). Extra information: Salt smälter vid 800°C.

Tips
– 
Gör din egen gravlax ! Pressa laxfilén med socker och dill mellan två saltstenar, linda i papper och förvara kallt 1–3 dagar.
– Stek ägg och bacon vid bordet!
– Glöm inte saltstenen när du presenterar dina läckra efterrätter! Bavarois, glass och sorbet med lite salt touch. Dina gäster kommer att älska det!

Du kanske även är intresserad av:

BRÖDKNIV 20CM SATAKE PRO
Brödkniv Satake Professional 20 cm
987:- Ord: 1645:-

FILÉKNIV 21CM SATAKE HOUCHO SASHIMI
Filékniv Houcho Sashimi Satake
SANTOKUKNIV 17CM SATAKE PRO
Kniv Santoku Satake Professional 17 cm

Andra som köpte produkten köpte även:

AVKALKNINGSTABLETT BOSCH SIEMENS 6ST
6st Avkalkningstabletter á 18g för avkalkning av exempelvis Bosch och Siemens espre...
KONSOLER FÖR TORKREDA PAR
2st konsoler för Torkreda.
DISKSTÄLL ANNA GLANSZINK
Diskställ Anna Glanszink